Online bestellen kweekbakken zelf kweken stekken zaden champignons

  • Dutch
  • English
  • French
  • German

De online kweekwinkel

Online bestellen van kweekbakken voor het zelf kweken van stekken, zaden en champignons

Skip to main menu and site information
Current path: Accueil

Zelf pompoenen kweken

Hoe kan ik zelf pompoenen kweken ?

Zelf pompoen kweken is leuk en makkelijk te doen. Kweek ze eenvoudig zelf met het kweek starterpakket. Je kunt pompoenen zowel in de keuken maar ook als versiering gebruiken.           

Zaaien

Zaai de pompoenzaadjes binnenshuis eind april / begin mei in de kweekbak. Zaai de zaden 1 tot 1,5 cm diep in stek- of zaaigrond. Het ontkiemen gaat het beste met een temperatuur van 20 – 22ºC, warmer zorgt voor een betere ontkieming. Om de zaaidiepte te weten gebruik je een trucje: het zaad moet even diep zitten als de dikte van het zaad. Geef voldoende water maar niet te veel want pompoenzaad rot gemakkelijk bij teveel water.

Verspenen

Verspeen de zaailingen na 2 a 3 weken. Een warme plek in huis zoals een vensterbank is hiervoor ideaal. Bij het verspenen worden de dicht op elkaar staande kiemplantjes uit de grond gehaald en apart in potten gezet. Verspeen alleen de beste en sterkste plantjes en kweek deze verder bij een temperatuur van 18 tot 20ºC.

Buiten planten

Ga niet te vroeg buiten kweken. Na de 15 mei kunt u de zaailingen uitplanten. Zet de plantjes in goed bemeste grond en op een beschut plekje. Gekiemde jonge pompoenplanten in pot hebben een goed bemeste potgrond of compost nodig. Indien de pompoenen buiten worden uitgeplant dien je ze het best een week voor het uitplanten af te harden om ze te laten wennen aan de koudere temperatuur. Zet de jonge pompoenplanten daarom een week weg bij een temperatuur van 15 tot 18ºC. Houdt rekening met de grote hoeveelheid ruimte die de pompoen nodig heeft. Ga uit van een vierkante meter per plant.

Standplaats

Bij het kweken in de moestuin of op het balkon is de standplaats van de planten belangrijk. De plant heeft zon nodig of half schaduw en een bodembedekking van compost. De plant heeft veel vocht nodig omdat de er via de grote bladeren veel vocht verdampt. Leg stro of houtsnippers onder de vruchten om zo direct contact met vochtige aarde te vermijden.

Instructies kweken

Zaaitemperatuur: 22 - 25ºC

Zaaidiepte:  oppervlakking tot 0,5 cm diepte

Verspenen:  2 tot 3 weken na het zaaien

Zaaitijd:  maart / april

Uitplanten:  vanaf 15 mei

Back to top


Site navigation

Back to top


Online bestellen kweekbakken zelf kweken stekken zaden champignons