Online bestellen kweekbakken zelf kweken stekken zaden champignons

  • Dutch
  • English
  • French
  • German

De online kweekwinkel

Online bestellen van kweekbakken voor het zelf kweken van stekken, zaden en champignons

Skip to main menu and site information
Current path: Accueil

Zelf basilicum kweken

Hoe kan ik zelf basilicum kweken ?

Zelf basilicum kweken is super eenvoudig. Je kunt basilicum zowel in de tuin als op het balkon telen. Kweek ze eenvoudig zelf met het kweek starterpakket. Ook kan je basilicum prima binnen kweken op de vensterbank of in de keuken.  Basilicum is een erg lekker ruikend kruid en verjaagd daarmee ook nog wat vliegen.    

Zaaien

Zaai de basilicumzaadjes binnenshuis in april in de kweekbak. Zaai de zaden 2 tot 3 cm diep in goede zaaigrond. De basilicumzaadjes hebben om te kiemen 18 tot 20 ºC nodig, dag en nacht. Een warme plek in huis zoals een vensterbank is hiervoor ideaal.

Buiten planten

Verplant de zaailingen/stekjes in aparte potjes en verplant de jonge zaailingen op 20 - 25 cm afstand. Ga niet te vroeg buiten kweken. Na 15 mei kunnen de planten naar buiten zodra de kans op vorst is geweken. Het heeft geen haast de planten naar buiten te brengen, binnen kweken gaat ook prima. De Basilicum is erg gevoelig voor vorst dus er moet lang genoeg gewacht worden voor de basilicum naar buiten kan. De plant heeft graag humus achtige grond en een goede waterdoorlatendheid. Om een goede smaak te krijgen staat de plant het beste in de zon.

Standplaats

Bij het kweken in de moestuin of op het balkon is de standplaats van de planten belangrijk. De Basilicum groeit het liefst op een warme zonnige plaats, en houdt ervan om tegen de wind beschut te worden. Het beste kun je de bloemen eraf knippen, dan kan de plant al zijn energie in de bladeren stoppen en blijft het langer een volle plant.

Instructies kweken

Zaaitemperatuur: 18 - 20ºC

Zaaidiepte: 2 to 3 cm

Kiemtijd: 7 tot 20 dagen

Zaaitijd:  april

Uitplanten: vanaf 15 mei

Back to top


Site navigation

Back to top


Online bestellen kweekbakken zelf kweken stekken zaden champignons